Menu
EUR
Hoe wereldkampioen Max Verstappen zijn hoofd (en lichaam) koel houdt

Hoe wereldkampioen Max Verstappen zijn hoofd (en lichaam) koel houdt

Menig Formule 1-fan is het vast al een keer opgevallen bij races in warme landen. Bij een hoge buiten- en asfalttemperatuur, die soms kan oplopen tot 60 graden, zijn coureurs gebaat bij verantwoorde afkoeling. Hiervoor is Phase Change Material uitermate geschikt, waardoor het lichaam op een constante temperatuur wordt gehouden, waardoor u niet oververhit raakt. 

Phase Change Material: wat is dat?

Phase Change Material (PCM) of wel faseovergangsmateriaal is een soort thermische accu. Door warmteopname uit de omgeving (lichaamstemperatuur) smelt het PCM-materiaal en wordt de omgeving (lichaam) gekoeld. Wanneer de temperatuur zakt, stolt het materiaal weer door warmteafgifte aan de omgeving. Deze cycli duurt een paar uur tot een werkdag, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en gekozen elementen.

©JoostNederpelt: Max Verstappen draagt een koelvest tijdens de Grand Prix van Frankrijk - Circuit Paul Ricard

Uitermate comfortabel en doeltreffend

Het verbeterde koelelement is opgedeeld in 8 vakken, hierdoor heeft het nieuwe design een perfect draagcomfort. Zodat u tal van werkzaamheden kan uitvoeren met het koelvest. Of u nu werkzaam bent als mechanic bij hoge temperaturen, als schilder in de zon, als (toekomstig) Formule 1 coureur op een heet parcours of snel last hebt van temperatuurschommelingen, het PCM-vest is voor elk doeleinde uitermate geschikt. 

Verschillende koelelementen:

Bij BERTSCHAT® is ervoor gekozen om drie verschillende koelelementen bij het koelvest aan te bieden, zodat er voor elk doeleinde een passende keuze is.

  • C15: Deze elementen geven een constante verkoeling tot 15 graden. De lichaamstemperatuur is normaliter tussen de 36.5 °C en 37.5°C. Deze elementen geven dus een flinke verkoeling van bijna 20 graden en voelen het koudste aan. Dit betekent echter ook dat ze het snelst ’ontdooit’ zijn. De koelingstijd bedraagt 2 tot 4 uur en is ideaal voor fabrieksmedewerkers die bij hoge temperaturen werken. In een pauze zijn de elementen eenvoudig en snel opnieuw te activeren door ze voor korte tijd in een koelkast of vriezer te plaatsen.
  • C24: Deze elementen zijn het meest gekozen, gezien de aangename temperatuur van 24 graden en daarnaast zijn ze ideaal voor alledaags gebruik zoals fietsen, wandelen en motorrijden. Deze elementen bieden een langere verkoeling, zo’n 2 tot 6 uur.
  • C28: Wilt u een hele dag op één lading verkoeling? Dan adviseren we de C28. Met een temperatuur van zo’n 28 graden geeft het een lichte verkoeling en is het ideaal voor langere (werk)shifts. 

De duur van de verkoeling is altijd afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Werkt u in volle zon bij hogere temperaturen, dan heeft u een kortere duur dan wanneer u in de schaduw werkt. Echter zijn de elementen snel te activeren door ze in een vriezer of koelkast te plaatsen. Hierdoor kunnen ze keer op keer gebruikt worden.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!