Menu
EUR
Het kostbare gevolg wanneer er teveel Tesla’s – batterijen - niet verkocht worden

Het kostbare gevolg wanneer er teveel Tesla’s – batterijen - niet verkocht worden

Afgelopen weken is het veelvuldig in het nieuws geweest: Tesla kampt met ruim 47.000 onverkochte Tesla’s. Op het eerste oog is dat jammer voor het bedrijf, maar dit heeft ook direct invloed op de prestaties van hun product – de auto.

Tegenvallende resultaten

Kort gezegd heeft Tesla in het eerste kwartaal van 2024 20% minder verkocht. Waardoor er een gigantisch overschot aan Tesla’s is op het moment. In principe is dit een zorg van het bedrijf, want op het eerste oog zou u zeggen: de auto’s blijven wel goed. Dat is zo, maar dit zijn auto’s met batterijen en juist die batterijen hebben onderhoud en verzorging nodig.

Batterijproducten vergen altijd zorg én onderhoud

Het is veelvuldig in onze nieuwsbrieven gecommuniceerd en ook in onze handleidingen. Batterijproducten vergen zorg, aandacht en onderhoud om ze in optimale condities te houden. Nu is dat op gezinsbasis goed te overzien: wellicht een Tesla, twee elektrische fietsen, mobiele telefoons en natuurlijk een set verwarmde handschoenen. Voor al deze producten, voornamelijk de batterijen, geldt: als ze voor te lange tijd leeg worden weggelegd verliezen ze weerstand, wat betekent: verminderde capaciteit en dat is juist hetgeen wat we niet willen. Met als gevolg:

  • Elektrische auto: verminderde actieradius (u kan minder kilometers rijden)
  • Elektrische fiets: verminderde actieradius (u kan minder kilometers fietsen)
  • Mobiele telefoon: verminderde batterijprestatie (uw telefoon is sneller leeg)
  • Verwarmde handschoenen: verminderde batterijprestaties (uw batterijen zijn sneller leeg)

Stilstand is achteruitgang

Het actief houden en dus gebruiken van accu’s heeft een positieve invloed, hierdoor blijven de cellen actief, dus krachtig. In de handleiding van onze producten wordt per product aangegeven hoe u ze in optimale condities houdt.

Uitdaging van Tesla

Het wordt voor Tesla dus een enorme uitdaging om deze batterijen van de ruim 47.000 auto’s te onderhouden, om ze de auto’s verkoop klaar te houden voor de markt.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over onderhoud van uw batterijen? Lees hier de blog of neem contact met ons op: 0348-342127

 

Bron: Motortrend.com

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!